Ons beleid

Pedagogisch beleidsplan
SportBSO Lent

Tarieven SportBSO Lent

Inspectierapport GGD SportBSO Lent

Klachtenprotocol SportBSO Lent

Oudercommissie SportBSO Lent

Veiligheid en gezondheidsbeleid

Vervoer

Vervoer naar SportBSO Lent

SportBSO Lent staat voor een gezonde leefstijl! Dit betekent een gezonde voeding, letten op je nachtrust, maar ook zeker sporten en bewegen. Dit is dan ook de reden dat we fietsen naar de SportBSO stimuleren, maar dit is niet voor ieder kind/ouder haalbaar.  Dit betekent dat we de kinderen die wat verder weg wonen of nog niet kunnen fietsen, op school komen ophalen.

Basisscholen in Lent en omstreken

De basisscholen in Lent waar we kinderen ophalen zijn: De Verwondering (Lent), Het Talent (Lent), De Windroos (Lent), De Geldershof (Lent) en De Verbinding (Lent).

Het is op dit moment logistiek niet mogelijk om op andere scholen kinderen op te halen.

*In overleg met ouders mogen kinderen natuurlijk ook zelfstandig naar de SportBSO fietsen.

Vervoer | SportBSO Lent

Accomodatie

Sport | SportBSO Bemmel

Sportclub V.V. DVOL

V.V. DVOL heeft naast de primaire voetbalactiviteiten die door het jaar heen bij de vereniging plaatsvinden, de wens om ook op andere maatschappelijke vlakken een rol te spelen. De SportBSO zal zich gaan vestigen in de kantine van V.V. D.V.O.L. Deze toplocatie heeft veel ruimte voor de vele sportactiviteiten die de SportBSO biedt. Lent heeft vier velden, waarvan twee kunstgras met daarbij kleedkamer voorzieningen, keuken, toiletvoorzieningen en ontspannings- en recreatieruimte. De kantine zal zo ingericht zijn dat de kinderen zich ook binnen goed kunnen vermaken. Veld 2, het kunstgrasveld dat het dichtst bij de kantine ligt, zal het veld worden waar de sport- en spelactiviteiten beoefenend gaan worden.

Bereikbaarheid

De meeste basisscholen zijn op fietsafstand van de centraal gelegen plek waar de SportBSO zich zal vestigen. Het park is met behulp van de oranje fietspaden zeer makkelijk bereikbaar voor de kinderen van de basisscholen in Lent. Ook zijn er genoeg parkeerplaatsen beschikbaar voor de ouders om hun kind op te komen halen.

Onze activiteiten

Sport & spel in de buitenlucht

Onze sportieve BSO in Lent is gericht op sport en spel. Na een schooldag en in de vakantie is het dé plek waar kinderen hun energie kwijt kunnen en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo. SportBSO Lent focust zich op sport en spel in de buitenlucht, waardoor de opvangdag voor kinderen leuker en gezonder is. Ze leren verschillende sportvaardigheden en hoe ze moeten omgaan met winnen en verliezen. Tijdens de opvang krijgen de kinderen lekker en gezond te eten.

Hoe ziet een dag eruit?

Als de kinderen arriveren bij de SportBSO staat er fruit en drinken voor de kinderen klaar. Nadat de kinderen zijn omgekleed, nemen ze onder begeleiding van professionele medewerkers deel aan verschillende sport- en spelactiviteiten op het veld. Na het sporten staan er de nodige verfrissingen klaar in de binnenruimte. Nadat ze wat gegeten en gedronken hebben mogen de kinderen kiezen uit binnen chillen of lekker buiten te sporten. Vanaf 17.15 uur komen de kinderen die buiten spelen naar binnen en kunnen hier nog even relaxen. 
Voor de kinderen die aansluitend moeten trainen, kan er een maaltijd verzorgd worden, vervolgens kunnen ze aansluiten bij hun voetbal-, hockey- of tennistraining.

Op lange opvangdagen (bijvoorbeeld studiedagen) zullen we rond 12.00 uur gezamenlijke lunchen. Onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers zal er ook op deze dagen een gevarieerd sport- en spelaanbod zijn op het veld. Voorafgaand en na afloop van het sport- en spelaanbod is er de mogelijkheid om vrij te spelen of bijvoorbeeld een spelletje te spelen in de binnenruimte.

In de schoolvakanties en op vrije dagen bieden we een gevarieerd dagprogramma aan met leuke activiteiten zoals toernooien, clinics en uitjes. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning en vrije tijd. Ook zullen er activiteiten gedaan worden gedaan om kinderen bewust met gezonde leefstijl bezig te laten zijn.

Jaarplanning activiteiten

Meer weten over al onze sportieve activiteiten? De planning voor SportBSO Lent zal in augustus gepubliceerd worden. Om een beeld te krijgen van de activiteiten van de SportBSO, is hieronder de jaarplanning van SportBSO Bemmel te zien van het afgelopen schooljaar.